2010. augusztus 21., szombat

Praktika – Evelyn virágai


Evelynnel nemrégiben ismerkedtem meg – Ő ugyanis a világ legédesebb, gonosz, halott kislánya :) , és azt hiszem hogy nagyon de nagyon megkedveltem :) ! Számomra egy gyönyörű világot mutat be, úgy értem vizuálisan. Nagyon megtetszettek benne pl. Evelyn kis virágai :) , de annyira, hogy úgy döntöttem, hogy megcsinálom én is!

Ami kell hozzá:
- hurkapálca
- csiszolópapír
- fekete és fehér karton (ha fehér kartont szerzünk be, akkor fekete festék ahhoz is)
- sablon a levélhez és a virághoz (vagy szabadkézzel rajzolt, vagy lesz lentebb minta szerűség)
- fekete festék (én falfestéket fogok használni, mert rengeteg van még belőle :D …, a tempera meg fogyóeszköz)
- ecset
- ceruza (ha sokszorosítani szeretnénk)
- ragasztópisztoly, papírragasztó
- olló

Miközben gyártjuk a kis virágainkat, nézzük meg a kisfilmet ^^!



Amin én először meglepődtem, az az hogy a hurkapálcák milyen rossz állapotban vannak manapság... Az én időmben nem emlékszem rá, hogy le kellett volna dörzspapírozni, pedig most le kell, hacsak nem akarok szálkákat a kezemben... :)
Tehát, első lépésben dörzsöljük le a hurkapálcánkat (2-3 húzás elég), az egyik felét hegyesítsük ki (hogy könnyebben a földbe tudjuk majd szúrni, de ez a lépés elhanyagolható szerintem), majd fessük le a fekete festékünkkel, majd tegyük félre, hogy hadd száradjon.


Amíg a szárak száradnak, addig vágjuk ki a sablonjainkat, majd sokszorosítsuk, attól függően, hogy mennyi kis virágot szeretnénk. Mivel én csak fehér kartont vettem, ezért le kell festenem még a szirmokat is, ezért ajánlatos inkább a fekete kartonnal próbálkozni. Érdemes egyébként két rétegben festeni, hogy szebb legyen. A karton pedig azért is szerencsésebb ,mert a hullámos hátán könnyebben el tudjuk helyezni a hurkapálcánkat.

A sablon pedig itt van – ne felejtsük el, hogy ezekből duplán kell minden, hiszen két oldalunk van :) !!! A levélnek kell még egy kis száracskát rajzolni.



Ez a két sablon remek alapötletet adhat (én mondjuk szabadkézzel rajzoltam meg a sablont, és az se volt túl nehéz)

-->
Ha készen vannak a sablonjaink, foghatjuk a megszáradt pálcánkat, és egyszerűen csak rá kell ragasztanunk a virágocskáinkat, meg a leveleket, és már kész is vannak a legédesebb gonosz halott kislány, Evelyn virágai :) !




Úgy saccperkábé, festéssel, sablonvágással, mindennel (pl. száradás, ami legalább fél óra volt :S ...) együtt egy-másfél óra lehet 1 virág elkészítése (persze ha többet csinálunk egyszerre, akkor az gyorsabban is halad). Tesóm első kérdése meglátva a kis virágom, az volt hogy „Miért kell feketének lennie? A virágok nem sárgák, pirosak meg lilák? Miért kell az egész lakásnak dark-goth-nak lennie?” erre én csak annyit mondtam neki, hogy a konyhánk nem is dark-goth :) ...

kis utójavítások miatt itt még szárad a festék, azért csillog :) ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...