2010. december 13., hétfő

Praktika - Lámpadíszítés Blithe-módra :)

Na, hogy tetszenek a kis pszichopata-sorozatgyilkos denevérkéim :) (szerintem teljesen úgy néznek ki, nem?) ? Bemutatom nektek: Lizziet, Crippent, Jacket, Zodiákot, Pipást és Manuelát :) . Hát nem aranyosak :) ?
Igaz már Halloweenre szerettem volna, ha a szobámban lógnak, de csak szülinapomra kaptam meg őket (oké, majdnem a szülinapomra :D ).
Szeretnétek tudni, hogy hogy csináltam őket?
Nem? Nem baj, én attól még megmutatom :D !

Először is, egy kartonlapra rajzoljuk ki a kívánt formát, jelen esetben a denevérecskéket (de lehet kisvirág, kisbéka, bármi, kedvünktől függ).
Én ezt saját sablonkám alapján rajzoltam meg, tudjátok, amit a denevéres hajcsatnál is használtam :) !

Ezután vágjuk ki a denevérecskéinket.
Ha keményebb kartont használunk, akkor óvatosan bánjunk az ollónkkal, nehogy megtörjük a kartont!
Túl nehéz anyaggal sem érdemes dolgozni, inkább csak "pillekönnyűvel", hiszen akkor biztosak lehetünk abban, hogy a csillárunk nem szakad le az éjszaka közepén :) .

Ha fehér kartonnal dolgoztunk, akkor fessük be a kívánt színre, jelen esetben feketére (de lehet rózsaszín, zöld, hupilila, amilyet mi szeretnénk) . Igen, mindkét oldalt, hogy szép, esztétikus legyen :) .
Aki okos volt, és már eleve színes kartonnal dolgozott az természetesen hagyja ki ezt a lépést.

Ezután vegyük elő a méteráruboltban vett kis "flitterünket" (valójában fogalmam sincs, hogy minek nevezik ezt, édesanyuka vette még pár éve, hogy majd feldíszíti vele a fürdőruháját, de azóta se tette, így rám öröklődött) - ebből lesz ugyanis majd a szem.
Ez valójában pici kövecskékből áll, amit könnyen elvágható fémlapocskák tesznek egy lánccá.
Aki nem akar ilyet beszerezni, annak javaslom a nagyobb szemű gyöngy használatát, azzal is igen "pszichopata denevéreket" lehet gyártani :) , illetve lehet kapni hobbiboltokban azt a "mozgós-szemet" :D . Azzal is biztos vicces hatást lehet elérni, bár én drágállom az árát :-/ ...

Ha feldaraboltuk/kimértük a megfelelő mennyiségű szemecskét, akkor ragasztópisztolyunkat előkapva (aki ugyebár az egyik legjobb barátunk) felragaszgatjuk a szemecskéket; én azt vallom, hogy nem kell mindnek egyformának lennie, hiszen nincs két egyforma ember, nincs két egyforma denevér sem :) - mind, mind egy külön személyiség.

Egy denevérke (Ő itt most jelen esetben Crippen, mert túl közel kerültek a gyöngyöcskék, így olyan, mintha szemüvege lenne :D ) közelebbről.

Ez pedig itt Bat-Army :D
A drágáim felkészültek már a repülésre.

Tehát, akkor repüljenek.
Ehhez mindössze cérnára és tűre van szükségünk. A két szárnyat kössük össze egy cérnával (a képen megpróbálom megmutatni a "technikát").
Ne féljünk hosszabb cérnadarabot használni, hiszen ezt duplán, vagy négyszeresen is használhatjuk, kedvünktől függően.

Ha összekötöttük a két végét a cérnának, akkor megcsináltuk a repüléshez szükséges "izomzatot". Már csak fel kell lógatnunk a legelső denevérkénket (itt most Pipást láthatjuk, aki picit csúnyácska, csakúgy mint Pipás Pista :D ).

A többi denevérkénknél is megismételjük ezt a folyamatot, majd szépen felpakolásszuk őket a lámpánkra - és voilà! Már repülnek is :) ... ("A változás szele már végigsimította a maradiság félelemétől reszkető tincseimet" -> mai aranyköpésem emlékére)

Azt hiszem egy ilyen egyszerű és gyors kis dísz elkészítése nem nagy feladat, ráadásul nagyon hangulatos is; Halloween-i bulira, vagy egy igazi Gótika szobájából sem hiányozhat egy ilyen :) ! Hiszen olyan aranyosak ^^.

Jó alkotást mindenkinek :) !

4 megjegyzés:

  1. LOL, nagyon édesek:)
    A neveket csak nem a God bless-ből vetted? Na, meg is hallgatom, kedvet adtál hozzá:)

    VálaszTörlés
  2. Godbless? Nem ismerem :$ ...
    Igazából sorozatgyilkosok meg gyilkosok után neveztem el őket :$ ... Lizzie Borden, Dr. Crippen, Hasfelmetsző Jack, Zodiákus gyilkos, Pipás Pista és Manuela Ruda voltak a "keresztszülők" :) ...
    De ugye hogy jók ^^? Úgy tetszenek :D ... :$

    VálaszTörlés
  3. ú,nagyon édes lett ^^ igazán ötletes :)
    egyébként az ötleted alapján elkészítettem egy denevéres hajcsatot,este megmutatom blogon ^^

    VálaszTörlés
  4. Jajj, de jóóó ^^ ALIG VÁROM ^^!!!!!!!

    VálaszTörlés

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...