2012. május 12., szombat

12. újítás - Mr. Snidling beköltözése


... másnéven Metélőhagyma, ki hogy ismeri :) . A lényeg, ami a lényeg, a dolog már régóta érik. Egész gyerekkoromban kezdődött, ugyanis anya konyhájában mindig volt snidling. Sok ételre szórta, csak úgy, pl. levesbe, húsokra, salátákra, majd amikor "idősebb" lettem, gyakran az én feladatom volt, hogy megmetszem, felaprítsam, stb.

Így, amikor meglett a saját konyhám, már tudtam, hogy nekem kell snidling. Fogalmam sem volt, hogy hol lehet beszerezni, vagy hol nem :D , így majd' két év elteltével a mai napon vettem meg Mr Snidlinget, ugyanis a Pennyben 199 forint most egy cserép fűszernövény.

A másik dolog, ami miatt be szerettem volna szerezni, az az hogy MrsSame kiírt egy 12 hónapra szóló főzős játékot (részletek ITT), amin úgy döntöttem, hogy indolok :D Az első hónap egyik alapanyaga a snidling, így "muszáj" is volt beszerezni.

Ráadásul, amikor tesómnak felvetettem az ötletet, hogy vegyünk snidlinget, második mondata az "Igen" után az volt, hogy milyen jó lenne, ha több fűszernövényt is vennénk a konyhaablakba. Ott úgyis van egy nagy párkány, a fele üres, a gyufát tartjuk ott, meg még egy-két apróságot, de még néhány cserép növény nyugodtan elférhetne ott :) . Így mondhatni belekezdtünk, a "szerezzünk be fűszernövényeket" projektbe :D ...

A papírkája is azt írta, hogy napos konyhaablakba tegyük ki, kapott egy szép cserepet is (a benne lévő virág rejtélyes okokból kipurcant), és már meg is öntöztem, nehogy lekókadjon :))) ... Fontos nekem hogy legyen itthon snidlingünk, hiszen ez az egyetlen hagymafajta, amit meg is eszek ^^ ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Feel free to comment" :)
avagy Kommenteljen bárki nyugodtan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...